Piros Air Max Sailgym Gym Cipő Nike Férfi Kék 95 BoWQxedrC
Új Adidas hu Chipet Sg Futócipőibe Varrtak Az lK13JTcF
Menu
Jordan 1 jordan 2 Air 4 Ár air 4 air Cement White air ulF1J53TKc
Webshop férfi Feketetitán Shift Outlet Nike Eladó Zoom Kosárlabda Cipő LzGSMVpqU
Az euró húz hasznot a francia elnökválasztás elsõ fordulójából
  • A francia elnökválasztás 2. fordulójába E. Macron és M. Le Pen jutott tovább.
  • A francia választások során az euróról szavaznak, mert M. Le Pen gyõzelme eredményezhetné a ma ismert eurózóna végleges szétesésének kezdetét.
  • Jelenleg, az elnökválasztás 2. fordulója elõtt, a közös európai valutára a legnagyobb kockázatot a nacionalista elnökjelölt, M. Le Pen támogatottságának növekedése jelenti. 

A francia elnökválasztás elsõ körében az a két jelölt volt eredményes, akinek az elõzetes közvéleménykutatások a legtöbb esélyt adták a 2. fordulóba való továbbjutásra. E. Macron a szavazatok 23,9 %-át, míg M. Le Pen 21,4 %-át szerezte meg. Az elnökválasztás 2. fordulójára május 7-én kerül sor és a favorit egyértelmûen az Európa-párti E. Macron, akinek a kutatások a szavazatok mintegy 60 %-át, míg M. Le Pen-nek 40 %-át jósolják. Tekintettel arra, hogy M. Le Pen egyik fõ célja, hogy Franciaország kilépjen az eurózónából, E. Macron gyõzelme pozitív hír az euro számára. Ebbõl a szemszögbõl nézve a francia választásokon az euróról szavaznak, mert M. Le Pen gyõzelme eredményezhetné a ma ismert eurózóna végleges szétesésének kezdetét.

Új Adidas hu Chipet Sg Futócipőibe Varrtak Az lK13JTcF

Az aránylag nagy különbségnek köszönhetõen, amit a 2. fordulóra E. Macron javára várnak, az elkövetkezõ két hétben az európai részvénypiacok gyarapodhatnának, csökkenhetne a dél-európai államkötvények hozama és nem lehet kizárni a közös európai valutának az amerikai dollárral szembeni további erõsödését sem.

Ha a devizapiacot nézzük, E. Macron az elnökválasztások 1. fordulójában elért gyõzelme segített az eurónak, amely a dollárral szemben 1,09 USD/EUR szint felett nyitott. Ez a közös európai valuta havi maximuma. Mivel várták az európa-párti beállítottságú jelölt, E. Macron megválasztását, így további jelentõsebb hatás az euro árfolyamára már nem valószínû. Ez azonban nem jelenti azt, hogy április végén és május elején az euró még egy kicsit nem erõsödhet a dollárral szemben. A francia elnökválasztás 1. fordulója a közép-európai valutákat is nyereséghez segítette. A péntekihez képest enyhén erõsebb értéken nyitott hétfõn a cseh korona, a magyar forint és a lengyel zlotyi.

Elmondható, hogy a francia választás eredményének következménye az euróra aszimmetrikus. Ez alatt azt kell érteni, hogy az elvárt forgatókönyv megvalósulása esetén az euró erõsödése jelentõsen kisebb, mint amilyenek a közös európai valuta veszteségei lettek volna abban az esetben, ha a 2. fordulóba M. Le Pen mellett J. L. Mélenchon jutott volna be. Jelenleg, az elnökválasztás 2. fordulója elõtt, a közös európai valutára a legnagyobb kockázatot a nacionalista elnökjelölt, M. Le Pen támogatottságának növekedése jelenti. 

 
 
 

Nike ÁrakAkciókVásárlás Vatera Olcsón ÁrakAkciókVásárlás Olcsón hu Nike BoEQreCdxW Az AKCENTA CZ Közép-Európa legnagyobb átutalási intézménye, amely 20 éves tapasztalatának köszönhetõen 29 000 elégedett vállalatnak nyújtja nemzetközi piacokon átívelõ pénzügyi szolgáltatásait. A cseh és a magyar piacokon kívül jelen van Franciaországban, Németországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában is. A vállalat elsõsorban a Vívófelszerelések Professzionális Kft Sport Szerco ilXuwkZTOPdevizaváltásra, a külföldi átutalásokra és az árfolyamkockázatok biztosítására specializálódott. Ajánlataikban minden sztenderd pénznem és több mint 120 egzotikus deviza is megtalálható, éves szinten több mint 180 ezer pénzügyi tranzakciót bonyolítanak. Az AKCENTA CZ a Cseh Nemzeti Bank által bejegyzett és felügyelt pénzügyi intézet, amelynek ellenõrzését a helyi Nemzeti Bankok végzik. Az AKCENTA CZ hazai tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank felügyeli. 
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
36.000
ügyféllel
Új Adidas hu Chipet Sg Futócipőibe Varrtak Az lK13JTcF
Cipő Sportfactory SportfactoryFérfi SportfactoryFérfi Foci hu tsQChrd
20
több mint
év tapasztalat
Utcai Huarache Cipő Férfi Rendelés Barna Nike Air Magyarországon xWCBdoer
Hívjon minket vagy írjon nekünk!
© 2019 AKCENTA CZ a.s.
  • Személyes adatok védelme
  • Oldaltérkép
Új Adidas hu Chipet Sg Futócipőibe Varrtak Az lK13JTcF
Jelen weboldal használatával Ön jóváhagyja a sütik tárolását és használatát. További információkért lásd. Személyi adatok védelme.